linkbuilding seo

Specialisten

Studio Pling: voor een evenwichtig en verrassend interieur


Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en sta je voor de taak om deze in te richten met een interieur dat helemaal bij je past? En weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? “Heel herkenbaar”, vindt Ingrid Meinster van Studio Pling. Als interieurontwerpster wordt zij vaak ingeschakeld bij dit soort vraagstukken. “Ik kan je helpen om van je nieuwe woning echt je droomhuis te maken.”


Een nieuwbouwhuis sfeer- en stijlvol inrichten is vaak nog lastiger dan een upgrade van een bestaande woning, merkt zij vaak. “Je begint immers letterlijk vanaf het nulpunt; alles ligt nog open. Dat heeft voordelen, want je kunt nog alle kanten op. Maar het is voor veel mensen ook een beetje beklemmend, want waar begin je?”


Vaak is de in aanbouw zijnde nieuwbouwwoning slechts basaal ingetekend. “Ze krijgen van de aannemer de vraag waar de stopcontacten en de lichtpunten moeten komen. Maar eigenlijk begin je dan verkeerd om. Je kunt beter eerst een interieurindeling maken en daar vervolgens het lichtplan op afstemmen. Als je weet dat je de bank aan de rechterkant van je woonkamer wilt hebben, is het niet handig als de leeslamp links komt te staan omdat dat nu eenmaal de aansluiting zit.”


Ingrid helpt je op weg bij het maken van een evenwichtige interieurindeling en bijpassend lichtplan. “We gaan het gesprek aan, waarbij ik informeer naar je woonwensen en samen met jou bekijk hoe we die het beste vorm kunnen geven. Het voordeel is dat je een concreet plan krijgt, waardoor je niet meer eindeloos hoeft na te denken over deelaspecten van het interieur.” 

Met dat plan kan je meteen je huis inrichten. En dat niet alleen, maar met een interieuradvies van Studio Pling wordt er veel meer mogelijk dan je op het eerste gezicht denkt. Met slimme oplossingen creëer je meer opbergruimte en door een praktische, effectieve indeling ontstaan er mogelijkheden voor bijvoorbeeld een eigen werkplek, een extra slaapkamer of meer speelruimte voor de kinderen.


Zo ontwerpt Ingrid bijvoorbeeld maatwerkkasten, die qua formaat en vormgeving helemaal zijn toegespitst op de plek waar ze moeten komen te staan, zoals langs het raam of in een erker. Samenhang is belangrijk; in een interieur moet alles goed op elkaar afgestemd zijn.”

Moodboard


Maar bovenal zoekt Studio Pling in samenspraak met jou naar een ontwerp dat bij jou past. “Op basis van ons eerste overleg maak ik een moodboard, dat aangeeft in welke richting we gaan denken”, legt Ingrid uit. “Aan de hand van jouw wensen maak ik een voorstel in 2D, dat ik doorvertaal naar 3D. Deze 3D-tekening (aangeleverd in pdf) laat naast de beste indeling ook zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van de lichtinval, lichtbronnen en kleurgebruik. Mijn indelingsadvies omvat onder meer kleuradvies (met kleurcodes), een lichtplan, een keuze van meubels en materialen.”

Ze slaagt er ook goed in om de ideeën samen te brengen van partners die verschillend denken over hun ideale interieur. “Dat kan op twee manieren”, vertelt ze. “Ik heb een document ontwikkeld met verschillende uiteenlopende stijlen. Die laat ik hen afzonderlijk bekijken, waarna ze kunnen aangeven wat ze mooi vinden. Die voorkeuren integreer ik dan tot een samenhangend ontwerp. Een andere manier is dat ik bij hen thuis ga kennismaken en me op basis van dat gesprek een goed beeld vorm van welke kant ze op willen. Ik vraag hen of ze plaatjes willen aanleveren of een Pinterest-bord willen delen. Dat werkt vaak heel goed.”

Kleurgebruik


Nadat ze eerder werkzaam was geweest in de zorg, behaalde Ingrid haar bachelor in interieurdesign aan de Jan des Bouvrie Academie. “Wat zeker niet wil zeggen dat ik het liefst alles wit houd”, voegt ze er lachend aan toe. “Integendeel, ik gebruik graag kleur in mijn ontwerpen. Kleuren kunnen echt veel toevoegen aan je interieur, ze kunnen warmte of vrolijkheid brengen. Ze zijn heel bepalend voor de stemming die je zoekt: oranje kan je bijvoorbeeld enorm inspireren, terwijl blauw en groen vooral rust uitstralen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik soms iets verrassends voorstel wat andere interieurontwerpers misschien niet zo snel zouden durven. Ik houd van werk met een knipoog, met lef en kleur. Ik hoor regelmatig tevreden klanten zeggen: zoiets zouden we nooit zelf bedacht kunnen hebben. Ik zoek naar maatwerkoplossingen en probeer me te verplaatsen in degene die straks in dit interieur gaat wonen.”

Studio Pling
T 06 28 07 02 71
info@studiopling.nl / www.studiopling.nl

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.