Nexum Zoetermeer

Zoetermeer - Zoetermeer
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Bébouw Midreth, heeft samen met KVDK Architecten, het plan Nexum de tender voor de ontwikkeling van 18 nul-op-de-meter woningen aan het Van Duvenvoordepad in de wijk Palenstein in Zoetermeer gewonnen.

De ontwikkelaar had volgens de selectiecommissie het beste plan en scoorde hoog op de punten duurzaamheid en participatie met toekomstige bewoners en omwonenden.

Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: 'Met onze partners hebben wij vol enthousiasme aan de uitwerking van het plan Nexum gewerkt. We zijn er trots op dat we met ons plan voor achtien duurzame, eengezinswoningen in Palenstein de gemeentelijke ambities op het gebied van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid en woningbouw mogen waarmaken.'

Plan Nexum
In plan Nexum worden achtien nul-op-de-meter woningen gerealiseerd op basis van particulier opdrachtgeverschap en het MyOwnHome concept. De toekomstige bewoners ontwerpen samen met de architect hun ideale woning. Gezamenlijk wordt de indeling van de woning, maar ook het exterieur van de woning bepaald. Type en kleur metselwerk en kozijnen, balkon en / of Frans balkon, wel of geen uitbouw, of liever toch een erker. Om de woningen nul-op-de-meter te maken worden de woningen zelf energiezuining gemaakt door bijvoorbeeld drievoudig glas, warmte terugwinning uit ventilatie en opslag van warmte en koude in de bodem. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt met de zonnepanelen op het dak. De toekomstige bewoners worden door een groencoach begeleid bij het maken van de juiste keuzes voor hun energiezuininge woning tijdens het ontwerpproces, maar ook over het gebruik van nul-op-de-meter woning, zodat duurzaam wonen ook echt een realiteit wordt.

Palenstein
Palenstein wordt een gezinsvriendelijke, ruim opgezette stadswijk. Groen en waterrijk, met een prachtige parkuitstraling. Om ruimte te maken voor de vernieuwing worden vijf hoogbouwflats gesloopt en het winkelcentrum verplaatst en vernieuwd. Er komen gezinswoningen en appartementen in diverse soorten, maten en prijsklassen.

Planning
Op korte termijn zal de koopovereenkomst voor de grond worden ondertekend en kan Bébouw Midreth starten met de uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp. Rekening houdend met de voorbereidingen en procedures zal naar verwachting in 2019 de eerste paal in de grond gaan. Plan Nexum zal dan na een periode van ongeveer 7 maanden klaar zijn voor de toekomstige bewoners.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Nexum Zoetermeer
Koopwoningen
18

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zoetermeer.

Aanmelden