Wandgrimeurs

Eerste Stationsstraat 185

Zoetermeer - Zoetermeer
Toekomstig aanbod

Over dit project

De Eerste Stationsstraat 185 is een toekomstige ontwikkeling in het zuiden van Zoetermeer. Het plan is het bestaande kantoorgebouw aan de Eerste Stationsstraat 185 te slopen en hier woningbouw met bijbehorende voorzieningen te realiseren.

Het woningprogramma zal bestaan uit een gevarieerde mix van woningentypen en prijsklassen. Hoofdzakelijk twee- en drie kamerappartementen. Het woningaantal zal tussen de 280 en 320 woningen komen te liggen. Vooralsnog is het uitgangspunt een complex met huurwoningen; een mix van sociale, overwegend middenduur en dure huur.

In het gebouw komt een inpandige parkeergarage. Deze is bedoeld voor de bewoners, bezoekers en eventuele andere gebruikers van het gebouw. De garage wordt integraal mee genomen in het ontwerp.

Het gebouw krijgt onder meer een woontoren van 90 meter. Dit is de toegestane hoogte volgens het kavelpaspoort en de hoogbouwvisie van de gemeente Zoetermeer.

Het complex grenst aan het Vernedepark. Het park biedt veel mogelijkheden voor recreatie, dankzij het aanwezige groen en het grote aantal verenigingen en gebruikers op het gebied van sport en vrije tijd.

De locatie is gelegen dichtbij de A12 en de NS-stations Zoetermeer en Zoetermeer-Oost. In de directe omgeving van de locatie liggen diverse voorzieningen, waaronder supermarkten, basisscholen, sportverenigingen en winkels.

Bijgevoegde schetsontwerpen geven een eerste impressie van het te ontwikkelen gebouw. In overleg met onder meer de gemeente Zoetermeer en omwonenden zal het ontwerp de komende tijd verder uitgewerkt worden. De voorlopige planning is dat de woningen begin 2025 worden opgeleverd.


Heeft u interesse in dit project? Schrijf u dan in om op de hoogte te blijven van dit project.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Eerste Stationsstraat 185
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Zoetermeer.

Aanmelden